BELARUSISK LITTERÄRAFTON I UPPSALA: KL. 18.30-20.00 DEN 27 FEBRUARI 2014

Litteraturcentrum välkomnar alla att delta i:

BELARUSISK LITTERÄRAFTON I UPPSALA

5 FÖRFATTARE  FRÅN  BELARUS LÄSER OCH SAMTALAR MED SVENSKA KOLLEGOR

Torsdagen den 27 februari 2014 kl. 18.30 i Litteraturkaféet/Kulturkaféet
Sysslomansgatan 1 (vid Walmstedtska gården)

FRI ENTRE!

Belarus/Vitryssland är mest känt som Europas sista diktatur, men inte för så mycket mer. Ganska få svenskar har varit där, trots att Minsk ligger bara en timmes flygresa från Stockholm. Belarus har en befolkning som är ungefär lika stor som Sveriges, och våra länder har många historiska och kulturhistoriska beröringspunkter. Också likheter – som vår kärlek till potatisen.

Sveriges Författarförbund har haft kontakter med det oberoende Belarus Författarförbund under flera år, och flera av er har varit med på Litteraturresan i Belarus.

5 författare besöker Sverige dagar i slutet av februari. Litteraturcentrum Uppsala i samarbete med Minerva-Sveriges Författarförbund ordnar Belarusisk Litterärarafton kl. 18.30-20.00 på torsdag den 27 februari 2014.

Så kom och möt:

Siarhej Chareuski, Natallia Hardziyenka, Valery Kalinovsky, Palina Stsepanenka samt Alena Kazlova/Anka Upala, som skriver skönlitterärt och reser med som tolk.

De samtalar med Arne Ruth (fd  chefredaktör, Dagens Nyheter), Annette Rosengren (Minerva, SFF) och andra svenska kollegor.

De kommer berätta om att skriva om konst och kultur, om historia, om politik, om mänskliga rättigheter, om sakprosaförfattares arbetsvillkor, om vad och hur man skriver i ett land som Belarus, om Belarus Författarförbund, bildat på 1920-talet, om …..

Språken kommer vara belarusiska/vitryska och engelska.

Efter programmet bjuder litteraturcentrum på tilltugg och dryck. 

kontakt@litteraturcentrum.se

mobil +46 70-0255039, väx tel. 018-194600

Bild: http://spring96.org/en/news/66497

———————————————————————————————————————————-

Minerva-Sveriges Författarförbund, Litteraturcentrum Uppsala, Studiefrämjandet i Uppsala län, Länsbibliotek Uppsala, Kultur i länet, Statens kulturråd, Svenska PEN