Film-forum ”Allas lika värde”

STUDIEFRÄMJANDET FILM-FORUM
”ALLAS LIKA VÄRDE”

Azril BUnder ledning av Azril Bacal, Uppsalabo, kulturarbetare, poet och sociolog, med stöd av Kulturnämnden, Uppsala kommun

Torsdag den 25 augusti, Hugos kafé, Svartbäcksgatan 21, Uppsala

Vi ser filmen tillsammans och samtalar efteråt om ”Allas Lika Värde”. Välkommen!

Vi vill påminna människor i vårt närsamhälle om ”Allas Lika Värde” och arbeta emot all form av rasism såsom antisemitism, antiziganism, islamofobi, och nazism som fortfarande finns kvar i Sverige och andra länder. Vårt filmforum ”Allas Lika Värde” består av filmvisning och folkbildning med utgångspunkt från dokumentären ”De blev våra mödrar.” Filmen är 52 minuter med svenskt tal (engelska undertexter) och regisserades och producerades av SKAPARKRAFT FILM & MUSIKPRODUKTION i Uppsala. Filmen hade premiär på Förintelsens minnesdag 2015 och initiativtagare till filmen är författaren Susanne Levin.

Sjuttio år efter att Andra världskriget tagit slut och portarna till Auschwitz öppnats får vi ta del av historien om ”Juci” och ”Marta”, två unga judiska kvinnor som efter befrielsen kom till Uppsala, där de födde sina döttrar: Susanne (författare) och Katharina (sångerska). Filmen skildrar genom dialog mellan mor och dotter hur det är att tillhöra nästa generation. En berättelse om att ärva minnet och bli en del av ödet.

kontakt@litteraturcentrum.se eller mobil 0722 12 50 37 (Azril)