Höstens korta pjäser på Teater Blanca

img_4216

Litteraturcentrum i samarbete med Teater Blanca presenterar 3 korta pjäser av Uppsalaförfattare på Teater Blanca. På scenen finns verk av tre välkända textförfattare från Uppsala: Lars Lambert, Jan Gudmundsson och Krister Gustavsson presenterar dramatik denna höst.

Jan Gudmundsson När Ellen mötte Helmer
Enaktaren När Ellen mötte Helmer handlar om när målaren Helmer Osslund, en av våra stora och känd som Norrlandmålaren, i maj 1897 vid ett besök på Malmö Centralstation fick ögonen på den vackra Ellen, gick fram och frågade om han fick måla hennes porträtt, och hon tackade ja. Ett porträtt vars tillkomst hon själv berättat för pjäsförfattaren om, och som finns till beskådande här i Uppsala.

Efter Pintarello av Lars Lambert
I en nyligen återfunnen, femtio år gammal pjäs, Efter Pintarello, försöker fem kvinnoroller hitta rätt mellan teater o verklighet.

Krister Gustavsson
Återkommer för tredje gången med Spelet om Solbritt. Tredje akten är en sorts Via Dolorosa i vardagen.

Korta pjäser på Teater Blanca är ett återkommande evenemang där skådespelare läser Uppsalaförfattares dramatik inför publik. Det är en unik möjlighet för stadens författare och publik att mötas som Litteraturcentrum introducerade 2011.

Medverkande uppläsare: Annika Gillegård, Magnus Dahlerus, Cajsa Mitchell, Lilian Fredriksson, Tanvir Hossain med fl.
Medverkande musiker:
Värd: Anisur Rahman

Tid: 19.00-21.00 inklusive paus
Datum: måndag 3 oktober 2016 Fri entré

Plats:
Teater Blanca
Österplan1
Uppsala

Mer info
kontakt@litteraturcentrum.se ,
0725371155 (Anisur),
018-194600 (Studiefrämjandet)