Möt Carl-Göran Ekerwald på Wiks slott

Carl-Göran Ekerwald. Foto: Eva Wernlid

Fredag den 25 april är litteraturen i fokus i den gamla medeltidsborgen på Wik. Då gästas nämligen slottet av författaren Carl-Göran Ekerwald.

Carl-Göran kommer under kvällen att samtala med AnnaLena Åberg, lärare på skrivarlinjen på Wiks folkhögskola, kring sin senaste bok Sigridiana, en diktsamling om hans relation till Sigrid Kahle. Inträdet är gratis och författarsamtalet startar kl. 19.15 efter att Roland Keijser och Abdelghani Najraoui bjudit på marockansk folkmusik.

För den som är sugen på en matbit inleds kvällen kl. 18.00 i Borgsalen en trappa ned där det serveras Italiensk buffé med dryck samt kaffe för endast 80 kr. Även ett vegetariskt alternativ erbjuds. Det är obligatoriskt att anmäla sig till middagen i förväg till slottets reception på tel.nr 018-611 66 60 eller e-post: wiks.slott@lul.se.

För den som vill åka buss till och från Wiks slott denna kväll är det UL:s linje 108 som gäller; här finns tidtabellen. Till Wik kan man även ta sig med bil, cykel och båt. Hitta till Wik.

Arrangörer: Kultur i länet och Litteraturcentrum Uppsala

Foto: Eva Wernlid

Program för författarafton på Wiks slott 25 april

18.00 Middag i Borgsalen. Meny: Italiensk buffé med dryck och kaffe. Pris: 80:-. Vegetariskt alternativ finns. Anmälan görs till 018-611 66 60 eller e-post: wiks.slott@lul.se.

19.00 Musik med Roland Keijser och Abdelghani Najraoui.

19.15 Carl-Göran Ekerwald och AnnaLena Åberg samtalar (fritt inträde). Anna Söderbäck, landstingets kulturdirektör, inleder. Riddarsalen. Vill du vara säker på att få plats anmäler du dig till 018-611 66 60 eller e-post: wiks.slott@lul.se.