Mötesplats Litteratur i Uppsala län – hösten 2015

Språk och stil
Tisdag 13 oktober 2015 kl. 09.00–10.30. Plats: Uppsala stadsteater, Kungsgatan 53.

Med boken Det skönlitterära språket vill forskare från flera av landets universitet blåsa nytt liv i intresset för språkvetenskaplig stilistikforskning. Bokens redaktör, Carin Östman, medverkar.

Morgonens andra gäst är författaren Christina Wahldén. Hon delar med sig av sina kunskaper om skönlitteraturens värde för språkutveckling samt hur man skriver om svåra ämnen för en läsovan publik.

Välkommen! Kaffe, te och macka serveras. Anmäl dig via följande länk, senast 8 oktober: www.lul.se/motesplatslitteratur151013

Litteraturhus
Torsdag 3 december 2015 kl. 09.00–12.00. Plats: Uppsala Konsert & Kongress, sal K7, plan 7.

På flera ställen i landet har litteraturhus etablerats. Det vill vi uppmärksamma denna morgon, som är utökad till en förmiddag. Representanter för tre olika typer av litteraturhus har bjudits in för att berätta om sina respektive verksamheter: Åsa Wirén Jonsson & Karin Forsgren Anderung för Litteraturhuset Trampolin i Sandviken, Anita K. Alexandersson för Nordiskt Litteraturhus i Åmål samt Karin Hansson för Det Fria Ordets Hus i Växjö.

Har du en idé om ett litteraturhus i vårt län? Då är du välkommen att göra en kort presentation vid detta tillfälle.

Välkommen! Kaffe, te och macka serveras. Anmäl dig via följande länk, senast 27 november: www.lul.se/motesplatslitteratur151203

Frågor? Kontakta Stefan Eurenius på Länsbibliotek Uppsala via stefan.eurenius@lul.se eller 0767-21 82 41

Mötesplats Litteratur i Uppsala län är mötesplatsen för litteraturförmedlare i Uppsala län – författare, biblioteksfolk, skrivarelever, bokhandlare, studieförbund, förläggare, litteraturvetare, politiker och tjänstemän på kulturens område, författarsällskap och bibliotekens vänföreningar.

Här träffas länets bokbransch, delar erfarenheter från teori och praktik och lyssnar till korta, intressanta och aktuella föredrag. Vi på Länsbibliotek Uppsala driver denna mötesplats i frukostmötesform med litteraturförmedling, läs- och litteraturfrämjande i Uppsala län i centrum.

Mötesplats Litteratur är en del av vår utökade litteratursatsning 2014–2016. Läs mer på www.lul.se/lb