Några pressklipp från UNT och P4 Uppland

Litteraturcentrum figurerar friskt i medierna de senaste dagarna:

”Pendlare fick kulturupplevelse” (Unt, 7 maj 2013)

Utdrag: ”Eftermiddagens Upptåg 17.09 från Uppsala till Tierp blev inte vad pendlarna hade väntat sig. Den annars stillsamma vagnen förvandlades till en kulturscen där musiker spelade och poeter läste texter.”

”Snart avgår poesitåget från Uppsala mot Tierp” (7 maj 2013)

Utdrag: ”Vi vill gå till folket för att främja poesi och kultur för att bygga broar mellan Uppsala och andra kommuner. Det är ett nytt koncept, så vi får se hur de reagerar”, säger Anisur Rahman från Litteraturcentrum.

Calle Nathanson: ”Låt oss sjunga en sång för kulturen” (Unt, 7 maj 2013)

Utdrag: ”Studieförbundet Studiefrämjandet har genom projektet Litteraturcentrum visat att folkbildningen spelar en viktig roll även i 2000-talet. Idén är att bygga upp en verksamhet som erbjuder författare skrivarplatser och arrangerar litterära evenemang i både Uppsala stad och län. Folhögskolorna Biskops-Arnö tillsammans med Wiks folkhögskola är med sina skrivarlinjer viktiga aktörer och läns- och folkbiblioteken fundamentala för en fungerande infrastruktur. Men det gäller att våga satsa i dag och inte i morgon. Landstinget har för år 2013 satsat 500 000 kr i Litteraturcentrum men här måste flera sätta ner foten och gå in med finansiering, inte minst Uppsala kommun, annars riskerar projektet gå förlorat. Just nu planeras liknande och avsevärt större litteratursatsningar bland annat i Stockholm. Låt inte chansen att lyfta Uppsala som litteraturens län glida ur händerna på oss.”