Uppsala internationella litteraturfestival 23 – 25 mars 2018

23 – 25 mars slås portarna upp för Uppsalas första internationella litteraturfestival.

Med en internationell litteraturfestival vill vi uppmärksamma och presentera kvalitativ litteratur från olika delar av världen i Sveriges fjärde största stad. I fokus för första upplagan av festivalen står översättning, kvinnliga författare och litteratur från länder i Mellanöstern och Nordafrika.

Festivalen invigs på Uppsala Konsert och Kongress på fredag med Uppsalaprofilen Ulrika Knutson som konferencier. Programmet fortsätter på Stadsbiblioteket lördag och söndag. De litterära programpunkterna kryddas med arabisk klassisk musik. För musiken står Ahmad Al-Khatib, Yousef Hbeich och Feras Charestan. Det blir också release för det nya numret av tidskriften Kritiker med tema Algeriet. I anslutning till festivalen hålls skrivarworkshops som riktar sig till ungdomar.

Initiativet är ett samarbete mellan Re:Orient, Kulturföreningen Bagdad Café, Bibliotek Uppsala, Litteraturcentrum Uppsala och UKK. För finansieringen av festivalen står Uppsala Kommun och kulturrådet. Det är fri entré till samtliga programpunkter.

Se hela programmet här