Utlysning – mentorskapsprogram för författare i Uppsala län

Ansök om en plats i mentorskapsprogrammet för författare i Uppsala län. Mentorskapsprogrammet startade i januari 2017 och har kommit till för att stödja och utveckla författarskap, skapa relationer mellan författare, stärka det litterära nätverket, stimulera lärande, ta tillvara kunskaper och erfarenheter, reda upp i dilemman samt ge möjligheter till reflektion, för både mentorer och adepter.

Från innevarande och tidigare omgångar står det klart att formatet varit givande, uppskattat och utvecklande för de författare som deltagit. Programmet är snarare process- än målinriktat, och en viktig del är att ge icke-etablerade bättre förutsättningar att etablera sig i den litterära världen.

Våren 2019 fortsätter mentorskapsprogrammet, och vi söker nu nya intresserade.

Upplägg
Mentorer och adepter söks främst via Uppsala Författarsällskap, Författarförbundet Uppsala län, Litteraturcentrum i Uppsala län, Wiks folkhögskolas skrivarlinje och författarskolan på Biskops Arnö.

Ansökningar tas emot t.o.m. 1 december 2018 och matchningar mentorer–adepter görs under december av Regionbibliotek Uppsala. Introduktionsträff och programstart i januari/februari 2019. De mentorer och adepter som väljs ut träffas vid sex tillfällen under våren, därefter matchas nya par ihop.

Mentorer arvoderas, enligt Författarförbundets arvodesrekommendationer (förberedelsetid + träffar med adepter). Adepter arvoderas inte, men får förmånen att gå programmet.

Hittills har 24 st författare deltagit och nu under hösten 2018 deltar följande personer:

Lina Sjöberg är mentor för Lizette Romero
Anette Skåhlberg är mentor för Boo Egebjer
Mattias Käck och Oskar Jonsson är varandras mentorer och adepter.

Ansökan
Ansök via ansökningsformuläret på https://www.regionuppsala.se/mentorskapsprogram

Tipsa gärna intresserade!