Vårens korta pjäser på Teater Blanca kl. 19 den 23 maj!

Litteraturcentrum i samarbete med Teater Blanca presenterar 4 nya korta pjäser av Uppsalaförfattare. Den här gången är det Carl Johan Bachofner, Amar Jasarevic, Magnus Dahlerus och Anisur Rahman.

Korta pjäser på Teater Blanca är ett återkommande evenemang där skådespelare går scenläsningar inför publik. Det är en unik möjlighet för författare och publik att mötas som Litteraturcentrum introducerade 2011.

Läs och lyssna till tankar med poeten Carl-Johan Bachofner
Är poesi bara sånt som matas från en scen eller handlar den om kommunikation mellan oss? Kom och upplev ett lite annorlunda performance. Tema: ”Vad är det i fredstid som leder till krig?” Innehåll:

Carl-Johan Bachofner

Carl-Johan Bachofner

* Intressanta tankar på plakat
* En poet
* Text plus uppläsning
* Ett samtal med hågad publik

 

Amar Jašarević

Utan titel av Amar Jasarevic
Amar Jasarevic läser på skrivarlinjen på Wiks folkhögskola. Han har skrivit ett stycke för 5 roller. Pjäsen läses av elever från Wiks dramalinje. Amar Jašarević är 23 år gammal och kommer från Söderort i Stockholm. I sina dramatiska texter behandlar han teman som klass, etnicitet och psykisk ohälsa bland unga vuxna.

 

Magnus Dahlerus

Magnus Dahlerus

Dramatik av Magnus Dahlerus
I slutet på 1990-talet skrev Magnus Dahlerus ett 20-tal kortdramor som han sickade till radioteatern i P3, ”Skriv så spelar vi”.  Ungefär hälften av dem sattes upp, Hans Ernback regisserade. Under kvällen presenteras två korta pjäser av Magnus Dahlerus.

 

Anisur Rahman

Anisur Rahman

Låt inte soldaterna att döda min docka, en monolog av Anisur Rahman
Lars Burstedt läser ett kortare stycke Låt inte soldaterna att döda min docka av Anisur Rahman.

 

Kontakt:
Magnus Dahlerus
Journalist, författare och regissör
Munters gata 37, 754 39 Uppsala
mobil: 0705 53 07 08
mejl: magnus@dahlerus.se