Möte inom LitteraturcentrumMöte inom Litteraturcentrum

Kommande författarbesök i Uppsala Bokhandel

Publicerad
Nov 4, 2021
November 4, 2021

Kommande författarbesök i Uppsala Bokhandel. Anmäl er på Uppsala Bokhandels hemsida här.

Lars Häger

RELEASE FÖR NY DIKTSAMLING
Onsdag 24 november kl 18:30 - Obligatorisk föranmälan.

Bokrelease för Lars Hägers nya diktsamling Öliv. Möt honom i ett samtal med författaren och översättaren Felicia Stenroth.

Man kunde kalla Lars Hägers Öliv ett kollage av röster eller en ensamhetens gemenskap. I stil skiftar den mellan berättande kortprosa och fragmenterad, korthuggen dikt. De människor som här kommer till tals i kan te sig obehagliga, löjeväckande, kvaddade. Ibland är de språkligt famlande (utan att veta om det själva). Några röster återkommer, kretsande runt bara delvis artikulerade problem; sociala, personliga, moraliska. Tillsammans tecknar de en större bild, som delvis motsäger var och ens privata ensamhet.

Lena Kåreland

FÖLJ MED TILL FÖRFATTARNAS PARISTisdag 9 november kl 17.00 - Obligatorisk föranmälan.

Lena Kåreland presenterar sin nya bok Franska flanörer : Författarnas Paris, från Balzac till Modiano.

Möt Paris genom flanörens strövtåg i den franska litteraturen. Lena Kåreland berättar om romaner och dikter, tecknar miljöer och lyssnar in röster. Hon lyfter också fram författarnas egna relationer till sin stad, skildrar platser som deras liv kretsat kring och ger ledtrådar till deras vandringar och vattenhål.

Lena Kåreland är professor em. i litteraturvetenskap och kritiker i Svenska Dagbladet. Hennes senaste arbeten är Älska, det är allt! George Sand i liv och dikt (2014), Skönlitteratur för barn och unga (2015) och Förbjuden frukt – Litterärt, franskt och kvinnligt (2018).

Mikael Nyman

UBÅTSTHRILLER I SVENSKA VATTEM

Lördag 13 november kl 11-15 : Boksignering

Mikael Nyman har kallats "Sveriges Clive Cussler". Möt honom i butiken när han signerar sina verklighetsbaserade thrillers i militär miljö: Operation Notvarp och Marsalkstaven.

Böckerna handlar om rävspel och action som tar fasta på ett antal av varandra oberoende händelser som inträffade under kalla kriget. Historien tenderar som bekant att återupprepa sig i nya skepnader och vem vet när det är dags igen?

Missa inte att skaffa en klassisk farsdagspresent!

I samarbete med Bokförlaget Edda.

Till Upplitt